Ilmaiset toimituskulut kaikkiin yli 80€ tilauksiin!

Oikeanlaisten maihareiden valinta: Opas täydellisen parin löytämiseen


Maiharit, virallisemmin maihinnousukengät, ovat kestäviä, monikäyttöisiä ja mukavia – kunhan löydät itsellesi sopivan parin. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä sinun tulisi ottaa huomioon oikeanlaisten maihareiden valinnassa.

Maiharit ja niiden tarkoitus

Maiharit ovat saaneet alkunsa armeijakäytöstä, mutta ovat nykyään yleisiä metsästäjien, vaeltajien ja ulkoilmaihmisten keskuudessa. Niiden suunnittelussa on kiinnitetty huomiota kestävyyteen, mukavuuteen ja jalkojen suojaukseen vaativissa olosuhteissa. Esimerkiksi nämä M77 - maiharit ovat Norjan Armeijan käytössä olevat NATO:n vaatimukset täyttävät  saappaat

Maiharin koon valinta

Kuten kaikkien jalkineiden kohdalla, myös maihareissa on tärkeää valita oikea koko. Maiharin tulisi istua hyvin, olla tarpeeksi tilava varpaiden kohdalta, mutta ei saisi olla liian löysä tai tiukka. Muista, että maihareita käytetään usein paksujen sukkien kanssa, joten tämä kannattaa ottaa huomioon kokoa valitessa. Meiltä saat myös erikseen sisäsukat suosituimpiin M77 - maihareihin. 

Materiaalin valinta

Maihinnousukenkien materiaali vaikuttaa niiden kestävyyteen, mukavuuteen ja kykyyn suojata jalkoja. Nahka on yleinen valinta, koska se on kestävä, vedenkestävä ja mukautuu jalkaan. Kuitenkin, jos maihareita käytetään kosteissa olosuhteissa, vedenpitävät materiaalit tai kalvot kuten Gore-Tex voivat olla hyvä valinta.

Pohjan valinta

Maihareiden pohjaan kannattaa kiinnittää huomiota. Hyvän pidon tarjoava pohja on tärkeä, erityisesti liukkaissa olosuhteissa tai epätasaisessa maastossa. Kestävä kumipohja voi olla hyvä valinta.

Merkki ja malli

Maihareita valmistavat monet eri merkit, ja jokaisella on omat mallinsa. Hyvä tapa aloittaa on lukea arvosteluja ja kysyä suosituksia ihmisiltä, jotka ovat käyttäneet maihareita. Revohkalta saat saappaat suoraan kotiovellesi tunnettuilta maihareiden valmistajilta, jotka saavat kiitosta mukavuudestaan ja kestävyydestään.

Katso täältä kaikki vaihtoehtomme! 

Oikeanlaisten maihareiden löytäminen voi olla haastavaa, mutta se on ajan ja vaivan arvoista. Hyvin valitut maiharit voivat palvella sinua vuosia ja tehdä ulkoilusta, metsästyksestä tai armeijakäytöstä paljon miellyttävämpää. Onnea etsintään!